Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja

Koulutustyyppi

Oppisopimuskoulutus, Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Tornio

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu elintarvikealasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori:
Opiskelemalla leipuri-kondiittoriksi saat taitoja valmistaa leipomotuotteita ammattitaidolla. Opit leipien, kahvileipien, kakkujen sekä muiden leipomotuotteiden tekemisen salaisuudet ja pystyt valmistamaan mitä herkullisempia sekä näyttävämpiä tuotteita.

Elintarvikealamme tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella nykyaikaisissa ja työelämää vastaavissa työtiloissa monipuolisilla työvälineillä ja laitteistoilla. Opetuksestasi vastaava henkilöstö on ammattitaitoista ja alan uutuudet tuntevaa.

Oppimistasi edistävät työssäoppiminen alueen tai koko Suomen leipomoissa tai muissa elintarvikealan yrityksissä. Jos olet kiinnostunut kansainvälisyydestä, sinulla on mahdollisuus lähteä työssäoppimaan eri puolille Eurooppaa.

Leipuri-kondiittorin työkenttä on laaja ja siihen sisältyy monenlaisia taitoja vaativia tehtäviä. Leipomoissa työtehtävät vaihtelevat suuren yrityksen koneiden toiminnan seuraamisesta kädentaitoja vaativien leivosten ja kakkujen valmistukseen. Leipomistaidon lisäksi leipuri-kondiittori tarvitsee työyhteisössä yhteistyötaitoja, kahviloissa asiakaspalvelutaitoja sekä uusiutumiskykyä ja uskallusta uusien tuotteiden kehittämiseen. Oppilaitoksen myymälässä voit harjoitella oman yrityksen pyörittämistä tai eurooppalaisten kahvilatuotteiden myyntiä.

Tule opiskelemaan Suomen neljänneksi suurimmalle teollisuuden alalle maistuvaan ammattiin.
Työpaikkoja ova mm. leipomo, konditoria, paistopiste, pitopalvelu

Elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja:
Opiskelemalla elintarvikkeiden valmistajaksi opit jalostamaan luonnon antimet ja maataloustuotteet pellolta pöytään vähittäiskauppojen tai ravitsemisliikkeiden kautta asiakkaiden nautittaviksi.

Opit valmistamaan lähiruokaa ja erikoistuotteita paikallisten makutottumuksien mukaan sekä tuntemaan elintarviketeknologiaa, alkutuotantoa ja raaka-aineita. Elintarvikkeiden valmistajana tunnet elintarvikehygienian, osaat palvella asiakkaita sekä käsitellä raaka-aineita ja tuottaa niistä laadukkaita elintarvikkeita vaativille asiakkaille.

Opintoihisi kuuluu runsaasti työssäoppimista paikallisissa elintarvikealan yrityksissä. Opinnot antavat valmiuksia vaikka pienyrityksen perustamiseen elintarvikealalle. Alueen matkailijat haluavat paikallistuotteita antamaan elämyksiä.

Tule opiskelemaan Suomen neljänneksi suurimmalle teollisuuden alalle maistuvaan ammattiin.
Työpaikkoja ovat mm. lihanjalostusalan yritykset, einesalan yritykset, kalanjalostusalan yritykset, makeisalan yritykset, säilykealan yritykset, myllyt, panimot.

Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 - 3 vuotta

Toteuttamissuunnitelma

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Hae koulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198

Lisätietoja

Osaamisalavastaava Sirpa Heinonen-Koskela, puh. 044 749 2709, sirpa.heinonen(at)lappia.fi

Oppisopimusasioissa asiakkuusvastaava Laura Kuismanen, puh. 040 648 7583

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia