Musiikkialan perustutkinto, musiikkiteknologi

Koulutustyyppi

Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Tornio

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu musiikkialasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Musiikkiteknologin koulutus on suuntautunut live-äänentoistoon, studiotyöskentelyyn ja musiikin tietotekniikkaan. Ammattitaitosi edellytyksenä on hyvä nuotinluku- ja soittotaito sekä laaja-alainen musiikin tuntemus.
Opiskelet musiikin äänitykseen ja äänentoistoon sekä tietotekniikkaan liittyviä tehtäviä. Opintoihisi sisältyy olennaisena osana teknologia-aineiden lisäksi instrumentti-, yhtyesoitto- ja musiikin teoriaopetusta.

Työpaikkasi voi valmistuttuasi olla äänite-, konsertti-, elokuva- tai videoalalla, radiossa, televisiossa, multimediaan liittyvissä tehtävissä, alan teollisuudessa, matkailupalvelualalla sekä kuntien ja muiden yhteisöjen järjestämässä musiikin harrastus- ja ohjaustoiminnassa. Musiikkialan osaaminen on eduksi myös ohjelmatoimistojen, festivaalien ja musiikkialan järjestöjen työtehtävissä.

Musiikkiteknologiksi voit opiskella Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa. Huipputekniikalla varustettu Musiikkitalo tarjoaa teknologiaopiskeluun erinomaiset puitteet studioineen ja konserttisaleineen.

Opiskelijavalinta suoritetaan valintakokeiden perusteella. Yhteishaussa sekä keväällä jatkuvassa haussa opiskelupaikkaa hakeneet kutsutaan toukokuussa järjestettäviin valintakokeisiin. Muulloin jatkuvassa haussa hakeneiden valintakoeajasta sovitaan erikseen tapauskohtaisesti.

Kevään 2020 valintakoepäivät: 5.5.2020, 12.5.2020 ja 19.5.2020 (koe on yksipäiväinen). Opiskelija saa valita haluamansa valintakoepäivän ja varapäivän.


Tutkinnon laajuus 180 osaamispistettä
Kesto 2 - 3 vuotta


Toteuttamissuunnitelma

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Lisätietoja

Osaamisalavastaava Arto Kiimalainen puh. 040 152 8432, arto.kiimalainen(at)lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia