Musiikkialan perustutkinto, muusikko

Koulutustyyppi

Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Tornio

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu rytmimusiikin eri tyylilajeista, kuten pop-, rock- ja jazz-musiikista kiinnostuneille nuorille ja aikuisille hakijoille. Pää- tai sivuinstrumentteinasi voivat olla laulu, kitara, basso, piano, rummut, puhaltimet tai muut kevyen musiikin esittämiseen soveltuvat instrumentit.

Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Muusikkona tarvitset työssäsi kykyä tehdä sovituksia ja kykyä käyttää musiikkiteknologiaa apuvälineenä. Työsi on paitsi esiintymistä ja harjoittelua yhdessä muiden kanssa, myös vuorovaikutusta yleisön kanssa. Opintosi painottuvat instrumentti- ja yhtyetaitojen kehittämiseen.

Opiskelet myös musiikin teoriaa, säveltapailua, säveltämistä, sovittamista, historiaa, nuotinnusta, tietotekniikkaa, laitetuntemusta ja musiikkibisnestä. Opintoihisi kuuluvat olennaisena osana teknologiaopiskelijoiden kanssa yhteistyössä toteutettavat esiintymiset erilaisissa tilaisuuksissa, oppilas-, näyttö-, opinnäyte- ja produktiokonsertit, jami-illat sekä studioproduktiot.

Voit työskennellä erilaissa orkestereissa, kokoonpanoissa ja yhtyeissä. Työsi koostuu esiintymisistä ja ohjelmiston harjoittelusta. Voit toimia myös musiikkipalvelujen tuottajina, viihdealalla, matkailupalvelualalla, erilaisissa viestintäalan tehtävissä sekä kuntien ja muiden yhteisöjen järjestämässä musiikin harrastus- ja ohjaustoiminnassa.

Muusikoksi voit opiskella Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa. Huipputekniikalla varustettu Musiikkitalo tarjoaa opiskeluun erinomaiset puitteet studioineen ja konserttisaleineen.

Opiskelijavalinta suoritetaan valintakokeiden perusteella. Yhteishaussa sekä keväällä jatkuvassa haussa opiskelupaikkaa hakeneet kutsutaan toukokuussa järjestettäviin valintakokeisiin. Muulloin jatkuvassa haussa hakeneiden valintakoeajasta sovitaan erikseen tapauskohtaisesti.

Kevään 2020 valintakoepäivät 5.5.2020, 12.5.2020 ja 19.5.2020 (koe on yksipäiväinen). Opiskelija saa valita haluamansa valintakoepäivän ja varapäivän.

Valintakoeohjeet löydät tästä:
http://www.lappia.fi/lappia/yhteystiedot/toimipisteet/pop-jazz-konservatorio-lappia-tornio/hakeminen


Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 - 3 vuotta


Toteuttamissuunnitelma

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Lisätietoja

Osaamisalavastaava Arto Kiimalainen puh. 040 152 8432, arto.kiimalainen(at)lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia