Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mittatilausompelija, muotiassistentti, sisustustekstiilien valmistaja, tekstiilien valmistaja

Koulutustyyppi

Oppisopimuskoulutus, Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Tornio

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu tekstiili- ja muotialasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Tekstiili- ja muotialan opinnoissa voit valinnoistasi riippuen painottaa opintojasi vaatteiden valmistuksen, muodin, myynnin ja markkinoinnin, sisustustekstiilien valmistuksen tai teollisten tekstiilien valmistuksen suuntaan.

Opintojen perusteet sisältävät mm. malli—ja kaavasuunnittelua, tuotteen kehittelyä, persoonallisuutta ja muotitrendejä unohtamatta. Tutkinnon suorittanut osaa suunnitella, kaavoittaa ja valmistaa tuotteita yksilöllisesti sekä piensarjana.

Asiakastyöt kehittävät osaamistasi. Sinulla on mahdollisuus opiskelujen aikana kehittää myös omaa tuotantoa ja mallistoa sekä tehdä itsenäisesti tilaustöitä osuuskunnan kautta.

Tekstiili – ja muotialan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä yrittäjänä, tekstiili- ja vaatetusalan tuotteiden suunnittelu-, kaavoitus-, valmistus-, viimeistely- ja huoltotehtävissä sekä myynti- ja markkinointitehtävissä.


Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 - 3 vuotta

Toteuttamissuunnitelma

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Hae koulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198

Lisätietoja

Osaamisalavastaava Sirkka Juntunen puh. 050 310 9370, sirkka.juntunen(at)lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia