Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari, pintakäsittelijä

Koulutustyyppi

Oppisopimuskoulutus, Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Tornio

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu pintakäsittelyalasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Pintakäsittelyala on laaja ja monipuolinen ammattiala, joka sisältää esimerkiksi maalarin, lattianpäällystäjän ja teollisen pintakäsittelyn töitä. Opintoihisi kuuluu rakennusten tasoite-, maalaus-, tapetointi- ja laatoitustöitä, lattiapäällysteiden asentamista ja korjaamista sekä teolliseen pintakäsittelyyn liittyviä töitä kuten suihkupuhallusta ja ruiskumaalausta.

Opiskelet pintakäsittelyalan tehtäviä uusissa työsaleissa ja tiloissa. Viimeisimpänä on rakennettu teolliseen pintakäsittelyyn liittyvä linjasto, jossa on suihkupuhallustilat ja ruiskumaalauskammio. Opiskelun aikana suoritat työturva- ja tulityökorttikoulutukset.

Opiskelet monipuolisesti ja käytännönläheisesti tekemällä oppimien sekä koululla ja työmailla tehtävissä työharjoituksissa. Suurimmaksi osaksi opiskelet oikeilla työmailla, joissa tehdään esimerkiksi talon ulkomaalausta tai asuinhuoneiston sisäpintojen uusimista. Työssäoppimisjaksoilla opiskelet osan ammattisisällöistä työpaikoilla ja samalla tutustut työtä tarjoaviin alan yrityksiin.

Rakennusmaalauksen osaamisalan suorittanut maalari osaa tehdä korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Hän osaa myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet. Rakennusten sisäpuolisten pintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi hänellä voi olla erikoisosaamisena julkisivujen pintakäsittelyt tai monipuolisten pientalokokonaisuuksien maalaustyöt. Lisäksi hän osaa maalata eri materiaaleista olevia rakennusosia ja kalusteita.

Teollisen pintakäsittelyn osaamisalan suorittanut pintakäsittelijä voi työskennellä metallituotemaalaamossa tai teollisen pintakäsittelyn tuotantolaitoksissa. Hän voi olla erikoistunut metallituotteiden pintakäsittelyyn, mikä sisältää esimerkiksi korroosionestokäsittelyitä ja ruiskumaalausta. Pintakäsittelylaitoksissa hän voi hoitaa pintakäsittelylinjoja tehden erilaisia kemiallisia pintakäsittelyitä sekä kuumasinkitystä.

Työpaikkoja ovat mm. maalausliike, rakennusliike, metalliteollisuus, kunta tai kaupunki.

Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 - 3 vuotta

Toteuttamissuunnitelma

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Hae koulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198

Lisätietoja

Osaamisalavastaava Katja Heikkuri, puh. 050 314 6429, katja.heikkuri(at)lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia