Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, asiakaspalvelu ja myynti tutkinnon osa 25osp

Koulutustyyppi

Oppisopimuskoulutus, Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

14.3.2019

Paikkakunta

Tornio

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu hotelli- ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ruokapalvelun osaamisalan suorittaneille (kokit) tai henkilöille, jotka työskentelevät ravintolan tarjoilijan työtehtävissä.

Kuvaus

Koulutuksen jälkeen voit toimia asiakaspalvelun työtehtävissä erilaisin liike-ideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa.

Koulutus toteutetaan omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena, lähiopetuksen, työssäoppimisen ja ohjauksen yhdistelmänä.
Koulutus alkaa to 14.3.2019 lähiopetuspäivillä.
Osaaminen osoitetaan työpaikoilla aidoissa työtehtävissä.

Hae koulutukseen 25.2.2019 mennessä sähköisesti koulutuskalenterissa osoitteessa www.lappia.fi/koulutuskalenteri. Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, ota yhteyttä oppisopimustoimistoon.

Sisältö ja aikataulu:

1. Jakso (2 pv): 14-15.3.2019
Aktiivinen myyntityö
- asiakaslähtöinen palvelu, tuotteiden esittely ja myynti
- ravintolan liikeideat
- asiakaspalautteen käsittely, sosiaalinen media
- työelämän pelisäännöt ja työryhmässä työskentely (vaitiolovelvollisuus)
- itsearviointi


2. Jakso (1 pv): 18.3.2019
Tarjoilutavat ja kassajärjestelmä
- itsepalvelulinjaston, noutopöydän tarjoilutavat ja pöytiintarjoilu - omavalvonta
- kassatoiminnot ja –järjestelmät

3. Jakso (1 pv): 19.3.2019
Tarjoilutekniikka
- tilausmääräys
- tarjottimen käyttö
- gastromia
- kattaminen ja somistus
- astioiden kerääminen

4. Jakso (1 pv): 20.3.2019
Kieliopinnot
- asiakaspalvelu toisella kotimaisella ja yhdellä vieraalla kielellä (ruotsi, englanti)

5. Jakso (1 pv): 21.3.2019
Ruokien tarjoilu
- ruokaravintolan tarjoilutavat ja välineet: lautastarjoilu, annostelu
- annosten ja astioiden kantaminen
- erityisruokavaliot kertaus (ruoka ja juoma) uskonto
- ravitsemissuositus

6. Jakso (1 pv): 22.3.2019
Maksuvälineet ja hinnoittelu
- myynnin rekisteröiminen ja tavallisimmat maksuvälineet, hinnoittelun periaatteet
- ravintolan tilitys

7. Jakso (2 pv): 8-9.4.2019
Ravintola etiketti ja alkoholilaki
- tavat, etiketti, eri kulttuurit
- pöytämuodot
- alkoholilaki ja omavalvontasuunnitelma
- anniskelupassikoe

8. Jakso (2 pv): 15.4.2019 ja 23.4.2019
Alkoholin tarjoilu ruokaravintolassa
- perusteet, ruokajuomat ja niiden tarjoilutavat
- viini
- olut, siideri
- juomatyypit. mittausharjoituksia
- juomasekoitukset, snapsit, avec juomat


9. Jakso (1 pv): 6.5.2019
Kieliopinnot
- asiakaspalvelu toisella kotimaisella ja yhdellä vieraalla kielellä (ruotsi, englanti)

10. Jakso (1 pv): 13.5.2019
Työhyvinvointi ja turvallisuus
- ergonomia ja työssäjaksaminen
- turvallisuusohjeet ja määräykset
Toteuttamissuunnitelma

Hinta

Omaehtoisena koulutuksen hinta on 50,00 €

Hakuaika

25.2.2019 asti

Hakeutuminen

Hae koulutukseen
Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198

Lisätietoja

Marko Ollila p. 040-635 3558
tai osaamisalavastaava Johanna Mäkiniemi 050-3109315

Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@lappia.fi

Oppisopimuspalvelut, asiakkuusvastaava Laura Kuismanen puh. 040 648 7583

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia