Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, asiakaspalvelu ja myynti tutkinnon osa 25osp

Koulutustyyppi

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutuksen numero

684144

Koulutus alkaa

14.3.2019

Paikkakunta

Tornio

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka ovat suorittaneet hotelli- ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ruokapalvelun osaamisalan (kokit).

Kuvaus

Koulutuksen jälkeen voit toimia asiakaspalvelun työtehtävissä erilaisin liike-ideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa.

Koulutus toteutetaan lähiopetuksen, työssäoppimisen ja ohjauksen yhdistelmänä. Osaaminen osoitetaan työpaikoissa aidoissa työtehtävissä. Koulutus alkaa to 14.3.2019 lähiopetuspäivillä.

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus. Haku päättyy 25.2.2019. Hakeutuminen sähköisesti http://mol.fi/koulutukset (hakusanaksi koulutuksen numero 684144)

Sisältö ja aikataulu:

1. Jakso (2 pv): 14-15.3.2019
Aktiivinen myyntityö
- asiakaslähtöinen palvelu, tuotteiden esittely ja myynti
- ravintolan liikeideat
- asiakaspalautteen käsittely, sosiaalinen media
- työelämän pelisäännöt ja työryhmässä työskentely (vaitiolovelvollisuus)
- itsearviointi


2. Jakso (1 pv): 18.3.2019
Tarjoilutavat ja kassajärjestelmä
- itsepalvelulinjaston, noutopöydän tarjoilutavat ja pöytiintarjoilu - omavalvonta
- kassatoiminnot ja –järjestelmät

3. Jakso (1 pv): 19.3.2019
Tarjoilutekniikka
- tilausmääräys
- tarjottimen käyttö
- gastromia
- kattaminen ja somistus
- astioiden kerääminen

4. Jakso (1 pv): 20.3.2019
Kieliopinnot
- asiakaspalvelu toisella kotimaisella ja yhdellä vieraalla kielellä (ruotsi, englanti)

5. Jakso (1 pv): 21.3.2019
Ruokien tarjoilu
- ruokaravintolan tarjoilutavat ja välineet: lautastarjoilu, annostelu
- annosten ja astioiden kantaminen
- erityisruokavaliot kertaus (ruoka ja juoma) uskonto
- ravitsemissuositus

6. Jakso (1 pv): 22.3.2019
Maksuvälineet ja hinnoittelu
- myynnin rekisteröiminen ja tavallisimmat maksuvälineet, hinnoittelun periaatteet
- ravintolan tilitys

7. Jakso (2 pv): 8-9.4.2019
Ravintola etiketti ja alkoholilaki
- tavat, etiketti, eri kulttuurit
- pöytämuodot
- alkoholilaki ja omavalvontasuunnitelma
- anniskelupassikoe

8. Jakso (2 pv): 15.4.2019 ja 23.4.2019
Alkoholin tarjoilu ruokaravintolassa
- perusteet, ruokajuomat ja niiden tarjoilutavat
- viini
- olut, siideri
- juomatyypit. mittausharjoituksia
- juomasekoitukset, snapsit, avec juomat


9. Jakso (1 pv): 6.5.2019
Kieliopinnot
- asiakaspalvelu toisella kotimaisella ja yhdellä vieraalla kielellä (ruotsi, englanti)

10. Jakso (1 pv): 13.5.2019
Työhyvinvointi ja turvallisuus
- ergonomia ja työssäjaksaminen
- turvallisuusohjeet ja määräykset

Hakuaika

25.2.2019 asti

Hakeutuminen

Lisätietoja

Marko Ollila p. 040-635 3558
tai osaamisalavastaava Johanna Mäkiniemi 050-3109315

Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia