Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Koulutustyyppi

Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

3.4.2019

Paikkakunta

Kemi

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sekä yksityisen, kolmannen että julkisen sektorin päivittäisjohtamisen tehtävissä toimiville lähiesimiehille. Toimit työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmän vetäjänä tai olet siirtymässä näihin tehtäviin. Tutkinto soveltuu hyvin myös työhön osallistuvalle työnjohdolle.

Kuvaus

Koulutus antaa sinulle osaamista ja uusia menetelmiä päivittäisjohtamiseen. Saat tukea oman työsi kehittämiseen ja opit muiden samassa roolissa toimivien kokemuksista.

Tutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella ja ohjata työyhteisön ja työryhmän työskentelyä sekä perehdyttää työntekijöitä. Opit vuorovaikutus- ja viestintätaitoja ja saat uusia ideoita ja ajatuksia työsi kehittämiseen. Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen saat erityisosaamista asiakassuhteiden hoidosta, toiminnan kannattavuudesta, henkilöstön kehittämisestä tai omaan työhön liittyvän kehittämishankeen suunnittelusta.

Tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta:
Pakollinen tutkinnonosa:
- lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnonosat, joista valitaan kaksi:
- asiakassuhteiden hoito
- toiminnan kannattavuus
- henkilöstötyö
- kehittämissuunnitelma

Opinnot suoritetaan monimuotoisesti lähi- ja etäopetuksen, ohjauksen, oppimistehtävien sekä työhön soveltamisen yhdistelmänä. Tutkinnossa vaadittava osaaminen osoitetaan näytöissä. Kouluttajina toimivat Ammattiopisto Lappian kouluttajat ja esimiestyöskentelyn asiantuntijat työelämästä.

Koulutus toteutetaan oppisopimuksena tai omaehtoisena kouluttautumisena. Oppisopimus edellyttää työsuhdetta ja myös työnantajan sitoutumista koulutukseen. Omaehtoisessa kouluttautumisessa osallistut koulutukseen työsi ohessa.

Koulutus alkaa huhtikuussa 2019 ja kestää noin vuoden. Lähipäivät järjestetään yhden ja kahden päivän kokonaisuuksina. Lähipäiviä on yhteensä 13, lisäksi järjestetään ohjaustuokioita.

Paikka: Ammattiopisto Lappia, Tietokatu 2, Kemi

Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/4304269
Toteuttamissuunnitelma

Hinta

Oppisopimus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton.
Omaehtoisessa kouluttautumisessa opiskelijan maksuosuus on 550 €.

Hakuaika

1.3.2019 asti

Hakeutuminen

Lisätietoja

Vastuukouluttaja Regina Pesonen, puh. 040 184 7237

Oppisopimuskoulutuksessa ota yhteys oppisopimustoimistoon.
Asiakkuusvastaava Petri Partanen, puh. 040 575 3443 tai

etunimi.sukunimi[ät-merkki]lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia