Puuteollisuuden perustutkinto, puuseppä, teollisuuspuurakentaja

Koulutustyyppi

Oppisopimuskoulutus, Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Kemi

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu puualasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Puualalla erikoistut nykyaikaiseen ja joustavaan puurakenteiden valmistukseen. Koulutuksen pääpaino on puuelementtien ja -tuotteiden, puutalojen sekä puurakenteisten jatkojalosteiden valmistuksessa.

Puualan osaaminen vaatii sinulta teknologiaosaamista, huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä, ongelmanratkaisukykyä sekä asiakaspalveluhenkeä. Työn jälki jää näkyviin rakennuksissa ja ympäristörakenteissa. Teollisen puurakentamisen yritysten koko vaihtelee yhden hengen yrityksistä aina suuriin taloelementti- ja hirsitalotehtaisiin.

Puualan tehtävissä työskentelet monipuolisissa talo- ja puutuoteteollisuuden, kaupan tai rakennusalan palveluksessa tai yrittäjänä. Nykyaikaisissa puurakentamisen työtehtävissä uusi teknologia on entistä suuremmassa osassa perinteisten puu- ja rakennusalan tehtävien rinnalla. Teollisuudessa tarvitaan CNC-ohjelmoinnin ja työstön osaajia sekä CAD-suunnittelijoita.

Opiskelu on sekoitus viimeisintä automaatioteknologiaa ja puualan perustaitoja. Opiskelu tapahtuu pitkälle digitalisoidussa oppimisympäristössä.

Lappian CLT-elementtien valmistuslinja on ensimmäinen Suomessa. Koulutuksessa keskitytään entistä enemmän massiivipuurakentamiseen CAD/CAM/CNC -teknologiaa hyödyntäen. Käytössäsi on alan uusinta teknologiaa olevat koneet ja laitteet.

Puualan perustutkinnosta valmistut teolliseksi puurakentajaksi. Lappia on mukana puurakennevalmistukseen painottuvassa koulutuskokeilussa. Teollisena puurakentajana valmistat puurakenteita ja niiden osia, kuten clt-, hirsi- ja muita massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita.

Laajuus: 180 osp

Kesto: 2 - 3 vuotta


Toteuttamissuunnitelma

 

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Hae koulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198

Lisätietoja

Osaamisalavastaava Ilpo Laakso, puh. 040 708 5610, ilpo.laakso(at)lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia