Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja

Koulutustyyppi

Oppisopimuskoulutus, Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Muonio

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu matkailualasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Matkailupalvelujen tuottajana toimit matkailupalvelujen toteuttamiseen liittyvissä asiakaspalvelutehtävissä sekä palvelujen suunnittelun ja tuotteistamisen tehtävissä. Työssäsi markkinoit, myyt ja toteutat ohjelma- ja oheispalveluja sekä muita asiakkaan matkustamiseen ja hyvinvointiin liittyviä palveluja. Hoidat ja huollat myös palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita ja toimintaympäristöä.

Opinnoissasi perehdyt matkailualaan, asiakaspalveluun, opastustaitoihin, erä- ja retkiruoan valmistukseen sekä matkailupalvelujen suunnitteluun, toteuttamiseen ja myyntiin. Asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyys, esiintymis- ja kielitaito sekä yrittäjähenkisyys ovat matkailualalla tärkeitä menestystekijöitä.

Jos haaveenasi on työ matkaoppaana ulkomailla tai osana lentokoneen miehistöä, matkailualan opinnot antavat sinulle hyvän pohjan työelämään. Osan opintoihin sisältyvästä työssäoppimisesta voit suorittaa myös ulkomailla.

Opintoihisi kuuluu yksilöllisiä ja ryhmäharjoitustöitä sekä erilaisten virkistystapahtumien suunnittelua ja toteuttamista eri asiakasryhmille. Osallistut alueellisiin matkailutapahtumiin, teet tutustumiskäyntejä matkailualan yrityksiin ja tutustut käytännössä matkailun ohjelmapalvelutuotteisiin, kuten koskenlaskuun, melontaan ja moottorikelkkailuun.

Työpaikkoja:
- Matkailukeskus
- Ohjelma- tai oheispalveluyritys
- Hotelli
- Kylpylä
- Maatilamatkailuyritys

Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 - 3 vuotta


Toteuttamissuunnitelma

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Hae koulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198

Lisätietoja

Toimipaikkapäällikkö Veli-Pekka Kurki 040 7213750 veli-pekka.kurki(at)lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia