Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Koulutustyyppi

Oppisopimuskoulutus, Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Muonio

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ravintola- ja cateringalasta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.
Koulutus soveltuu myös ammattia vaihtaville.

Kuvaus

Kokin työssä luot asiakkaille makunautintoja ja -elämyksiä erilaisissa ravintoloissa tai suurkeittiöissä. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laitat sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat sinulta myönteistä palveluasennetta ja yhteistyökykyä. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät kädentaidot.

Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän myös kokin ammatissa. Monikulttuurisuus edellyttää eri tapa-, ruoka- ja juomakulttuurien monipuolista tuntemusta. Työssäoppiminen ulkomailla on sinulle hieno mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin ja oppia vieraita kieliä. Opiskelet nykyaikaisissa ravintola- ja suurkeittiöoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet.


Työpaikkoja:

- Á la carte -ruokaravintola
- Henkilöstöravintola
- Kahvila
- Suurkeittiö
- Matkustajalaiva
- Juhla- ja pitopalveluyritys
- Pikaruokapalvelu

Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 - 3 vuotta

ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteisiin


Toteuttamissuunnitelma

 

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Hae koulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198

Lisätietoja

Toimipaikkapäällikkö Veli-Pekka Kurki 040 7213750 veli-pekka.kurki(at)lappia.fi

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia