Koulutusmuodot ja rahoitus

Koulutusmuodot ja rahoitus

Aikuisena voit opiskella ja kehittää osaamistasi itsellesi sopivalla tavalla. Kouluttautumiseen on tarjolla useita eri toteutus- ja rahoitusvaihtoehtoja. Aikuisopiskelijana sinulla on mahdollisuus hakea myös opinto- tai aikuiskoulutustukea.

 

Omaehtoinen koulutus

Omaehtoiseen koulutukseen hakeudut omasta aloitteestasi. Koulutus voi valmistaa tutkintoon tai se voi olla lyhytkoulutusta, kuten lupa- ja pätevyyskoulutusta. Omaehtoisesta koulutuksesta maksat kohtuullisen osallistumismaksun. Näyttötutkinnoista peritään tutkintomaksu, joka on 58 €.

Jos olet yli 25-vuotias ja työttömänä, tiedustele TE-toimistosta jo hakuvaiheessa mahdollisuutta opiskella omaehtoisesti työttömyysetuudella. Jätä TE-toimiston sivulle oma työnhaku-osioon yhteydenottopyyntö asiasi käsittelyn käynnistämiseksi.

 

Henkilöstökoulutus

Yritysten ja yhteisöjen henkilöstölle järjestämme tarpeiden mukaista lisä- tai täydennyskoulutusta, jonka työnantaja kustantaa joko kokonaan tai osittain. Motivoitunut ja osaava henkilöstö on menestyksen perusta. Suunnittelemme ja toteutamme koulutukset yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Kerromme mielellämme lisää eri vaihtoehdoista.

 

Yhteishankintakoulutus

Yhteishankintakoulutus on Ammattiopisto Lappian, työ- ja elinkeinohallinnon ja yrityksen yhteistyössä suunnittelemaa, hankkimaa ja rahoittamaa työvoimakoulutusta. Sen avulla voidaan kouluttaa yrityksessä työssä olevia tai yrityksen palvelukseen tulevia uusia työntekijöitä. Lisätietoja löydät TE-toimiston sivuilta.

 

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutus on työ- ja elinkeinohallinnon rahoittamaa koulutusta, joka on sinulle maksutonta. Koulutus on suunniteltu pääasiassa työttömille työnhakijoille ja työttömyyden uhkaamille 20 vuotta täyttäneille henkilöille. Lisätietoja löydät TE-toimiston sivuilta.

 

SILTA-koulutus

SILTA-koulutus on ammatillista työvoimakoulutusta irtisanottaville tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille.
Koulutuksessa irtisanottava vahvistaa omaa osaamistaan tai kouluttautuu kokonaan uudelle alalle. Tavoitteena on mahdollisimman nopea uudelleen työllistyminen. Lue lisätietoja työntekijälle ja työnantajalle. Ota yhteyttä asiakkuusvastaava Meeri Linnaan, puh. 050 314 6448, meeri.linna(at)lappia.fi.

 

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on joustava tapa opiskella työn ohessa. Oppisopimus on hyvä vaihtoehto,

kun haluat kehittää ammattitaitoasi ja osaamistasityötehtäväsi laajenevat uusille tehtäväalueillehaluat vaihtaa alaasinulla on osaamista ja tarvitset siitä todistuksenhaluat kehittää valmiuksiasi yrittäjänä.


Lisätietoja saat Lappian Oppisopimustoimistosta

 

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu
puh. 040 713 9305
aikuiskoulutus(at)lappia.fi