Ammattilukio-opinnot

Ammattilukiossa opiskelet rinnakkain ammatti- ja lukio-opintoja. Ammattilukiossa voit suorittaa kaksois- tai kolmoistutkinnon ammatillisen perustutkinnon suorittamisen yhteydessä. Kaksoistutkinnossa suoritat samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kolmoistutkintoon tarvitset lisäksi lukion päättötodistukseen vaadittavat opinnot. Kaksoistutkinnon suorittaminen kestää 3,5 - 4 vuotta.

Ammattilukion opinnot voit suorittaa kaikkien Ammattiopisto Lappian perustutkintojen yhteydessä.

 

 

 

Miksi ammattilukio?

Ammattilukio on hyvä vaihtoehto sinulle, joka olet kiinnostunut sekä kädentaitojen että teoreettisten aineiden opiskelusta. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneena sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus, mutta ammattilukio-opinnot parantavat jatko-opintovalmiuksiasi.

Yhdistelmätutkinto kannattaa, jos suunnittelet jatko-opintoja esimerkiksi ammattikorkeakoulussa. Osaat jo ammatin perusasioiden lisäksi äidinkieltä, kieliä ja matematiikkaa lukiotasoisesti. Lukio-opinnot parantavat lisäksi opiskelutaitojasi. Työelämä tarvitsee kieli- ja monitaitoisia ammattilaisia. Ammattilukion kautta saat vahvan pohjan työelämää ja jatko-opintoja varten.

 

Opiskelu

Ammattiopistossa opiskelet ammatillisia opintoja 120 - 135 osaamispistettä (osp). Lukiossa opiskelet ammatillisen perustutkinnon yhteiset ja valinnaiset opinnot sekä ylioppilastutkinnon edellyttämät kurssit. Suoritat lukio-opintoja noin 40-50 kurssia, jotka sisältävät ainakin neljän pakollisen aineen oppimäärät sekä ylioppilaskokeet. Lukion päättötodistukseen tulee suorittaa vähintään 75 kurssia.

Ylioppilastutkintotodistuksen voit saada vasta kun sekä ammatilliset opinnot että lukio-opinnot ovat vaaditulta osin suoritettuna. Ammattilukiolainen ei saa lukion päättötodistusta.

Ammattilukiolaisena sinulta vaaditaan aitoa kiinnostusta opiskeluun, sitoutumista muita suurempaan työmäärään, itseohjautuvuutta, hyviä opiskelutaitoja sekä päämäärätietoista otetta.

Opetus on maksutonta, mutta kirjat, opiskelussa tarvittava tietokone ja opiskelumateriaali sinun tulee ostaa itse. Ruokailla voit siinä oppilaitoksessa, jossa olet kulloinkin opiskelujaksolla. Saat normaalit opintososiaaliset edut.

 

Hakeminen

Ammattilukio-opintoihin voit hakeutua yhteishaun kautta samalla kun haet ammatilliseen tutkintoon osoitteessa www.opintopolku.fi.

 

Ota yhteyttä

Tornio

Kulttuuriala, palveluala ja tekniikan ala: opinto-ohjaaja Kaisu Liiten, puh. 040 544 1982Palveluala: opinto-ohjaaja Mervi Finström-Isto, puh. 040 747 1370KemiHyvinvointiala: opinto-ohjaaja Arja Köykkä, puh. 040 091 1362 ja opettaja/opinto-ohjaaja Kaisa Tarkiainen, puh. 050 314 6501Tekniikka ja palveluala: opinto-ohjaaja Outi Eerikkilä, puh. 040 867 8953Tervola (Loue)Luontoala: tiimivastaava Mikko Lampela, puh. 040 352 4871MuonioTekniikka, palveluala, luontoala, sosiaali- ja terveysala: toimipaikkapäällikkö Kyllikki Kurki, puh. 050 310 9306

 

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)lappia.fi.