Valokuvaaja

Valokuvaajan ammattitutkinto (VAT)

Tornio

Oletko valokuvauksen tai viestinnän ammattilainen ja haluat laajentaa osaamistasi?

Valokuvaajan ammattitutkinto on sinua varten. Voit hakea koulutukseen myös, jos olet alan harrastaja ja haluat työskennellä tulevaisuudessa ammattivalokuvauksen parissa vaikkapa alan yrittäjänä.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että olet aidosti innostunut ja haluat heittäytyä ammattimaisen valokuvauksen kiehtovaan maailmaan. Alalle soveltuva aikaisempi ammatillinen koulutuksesi ja työkokemuksesi auttavat luonnollisesti tutkinnon suorittamista. Voit opiskella oman työsi ohessa. 

 

 


Opiskelu

Valokuvaajan ammattitutkinto muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta:

Studiossa työskentelyMiljöössä työskentelyDigitaalinen työnkulkuSuunnittelu ja kaupalliset taidot


Tutkinnon sisältöihin ja ammattitaitovaatimuksiin voit tutustua tarkemmin näyttötutkinnon perusteista.

Valmistava koulutus antaa laaja-alaiset valmiudet valokuvaajan ammatissa toimimiseen. Työn ohessa suoritettavaksi suunniteltu koulutus koostuu noin 15 - 20 lähiopetusjaksosta, ohjatusta etäopiskelusta ja neljästä tutkintotilaisuudesta 1,5 vuoden aikana.

Lähiopetusjaksoja järjestetään noin kerran kuukaudessa. Käytännössä viikonlopun kontaktiopetus järjestetään perjantai-iltapäivisin sekä lauantai- ja sunnuntaipäivien aikana. Tiiviin koulutusviikonlopun ohjelmaan kuuluu teoriaa ja käytännön työskentelyä. Lähiopetusviikonloppuina annetaan ideoita etäopetusjaksoille. Etäopetus tapahtuu pääasiassa Moodle-verkko-oppimisympäristön kautta. Kouluttajat ovat aktiivisessa keskusteluyhteydessä opiskelijoiden kanssa koko koulutuksen keston ajan, ja opiskelijat saavat palautetta työskentelystään myös etäjaksojen aikana.

Studiojaksolla opiskelijoilla on käytössään monipuolinen studio- ja valaisukalusto. Kuvankäsittelyopetusta varten on PC-luokka. Koulutuksen miljööjaksolla opiskellaan pääsääntöisesti opiskelijan omalla kuvauskalustolla. Tarvittaessa täydennystä voi hakea Lappian kalustosta, johon kuuluu Canon-digijärjestelmäkameroita objektiiveineen ja lisälaitteineen (salamat, jalustat ym.).

Lähiopetusviikonloppuja varten vapaita asuntolapaikkoja voi kysellä Lappian asuntolasta. Torniossa ja Haaparannalla on myös muita edullisia majoitusvaihtoehtoja.

 

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat valokuvauksen ammattilaiset Jaakko Heikkilä ja Arto Liiti.

 

Uratarinat

Lue koulutuksesta valmistuneiden uratarinoita.

 

Hakeminen

Valokuvaajan ammattitutkinnon koulutusaika on 13.10.2017 - 2.5.2019. Haku päättyi 15.8.2017.

 

 

Seuraava haku alkaa huhtikuun 2018 lopussa.

 

Kuvagalleria 


Ota yhteyttä

Opintoasiat

Lehtori Annika Rytkönen, puh. 040 586 2521, annika.rytkonen(at)lappia.fi
Opintosihteeri Kati Pasma, puh. 040 485 7112, kati.pasma(at)lappia.fi

Koulutuksen sisältö

Kouluttaja Jaakko Heikkilä (miljöötyöskentely), puh. 040 541 9317, studioblue(at)co.inet.fi
Kouluttaja Arto Liiti (studiotyöskentely, digitaalinen työnkulku), puh. 050 461 1335, arto.liiti(at)lappia.fi

Toimipisteet

Päärakennus
Mediatalo