Lauluntekijäkoulutus


Rytmimusiikkituotannon ammattitutkintoon valmistava lauluntekijäkoulutus järjestetään Torniossa 5.6.2017 - 29.5.2018.

 

 

 

 Lauluntekijäkoulutus on tarkoitettu rytmimusiikin lauluntekijöille, sanoittajille ja säveltäjille, joilla on ammatillista kokemusta rytmimusiikkialalta ja mahdollisesti jo julkaistuja teoksia. Koulutukseen voivat osallistua myös lauluntekijät, jotka ovat jo tehneet omia teoksia, mutta joilla alan kokemusta ei vielä ole.


Koulutuksessa syvennetään osaamistasi lauluntekemisen tekniikoissa. Keskeinen painotus on suomenkielisessä tekstittämisessä. Varsinaisen lauluntekemisen lisäksi perehdyt rytmimusiikkialan yleisiin periaatteisiin ja tutustut alan toimijoihin, joiden kautta saat laulujasi paremmin maailmalle. Tavoitteena on, että osaat hahmottaa ja hyödyntää omaa taiteellista osaamistasi lauluntekemisessä ja hallitset rakentavan työskentelytavan.


Koulutus antaa valmiuksia rytmimusiikkituotannon ammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittamiseen. Näyttötutkintotilaisuus järjestetään koulutuksen loppupuolella toukokuussa 2018. Tutkintotilaisuuden suorituspaikka on Tornio.

 

Opiskelu

Ammattitutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta, jotka ovat

rytmimusiikkituotannon suunnittelurytmimusiikkituotannon toteuttaminen jayrittäjyys rytmimusiikkituotannossa.


Tarkemmat tutkinnon perusteet löydät Opetushallituksen sivuilta.

Koulutus kestää vuoden ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusjaksoja ja ohjattua etäopetusta. Lähiopetusta, jossa on läsnäolovelvoite, annetaan kahden viikon välein arkipäivisin, pääsääntöisesti kaksi päivää kerrallaan. Muuna aikana opetus tapahtuu verkossa Moodle-oppimisympäristössä. Koulutukseen osallistuminen edellyttää siten internet-yhteyttä ja vähintään tietokoneen peruskäyttötaitoja. Koulutuksessa paneudutaan esimerkiksi seuraaviin asioihin:

tekstittäminen, tekniikkaa ja sävyjäsäveltäminen, popmusiikin lainalaisuuksia ja työkalujatekijänoikeudet, lauluntekijän ansaintalogiikkamusiikin teoria, nuotintaminen (nuotinnosohjelmat)studiotekniikka (demojen tuottaminen)musiikin kustannustoiminta lauluntekijän apunarytmimusiikkialan erityispiirteet


Koulutuksen yhteydessä opiskelijoiden lauluista tuotetaan CD-levy yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorio Lappian muusikko- ja musiikkiteknologiopiskelijoiden kanssa. Musiikkitalon ensiluokkaiset studiotilat ja -laitteistot ovat levyn tuotannossa opiskelijoiden käytettävissä.

 

Kouluttajat

Lähiopetusjaksoilla kouluttajina vierailevat Suomen eturivin rytmimusiikkialan ammattilaiset. Kouluttajina ovat toimineet:

Arto Kiimalainen, tekijänoikeudet, lauluntekijän ansaintalogiikka, biisintekijän identiteetti ja missio, ammattitutkinnon perusteet, musiikin teoria, nuotintaminen, studiotekniikka, etätehtävät, koulutuksen kokonaiskoordinointiTuija Rantalainen: tekstittäminen, tekniikkaEija Hinkkala: tekstittäminen, aihe/idea/teema/tyyli/sävy, asiakaslähtöinen kirjoittaminenAntti Kleemola: säveltäminen, työkalutMikko Tamminen: nykyaikainen konepohjainen biisintekoprosessi, co-writingTom Frisk: musiikin kustantaminen, musabisneksen lainalaisuudet, biisiklinikkaJussi Rasinkangas: tekstittäminen valmiisiin demoihin, säveltäminenSimo Salminen: demoleirit

 

Hakeminen

Hae koulutukseen 31.5.2017 mennessä. Katso hakuohjeet.

 

Ota yhteyttä

Koulutuksen sisältö
Kouluttaja Arto Kiimalainen, puh. 040 152 8432, etunimi.sukunimi(at)lappia.fi

Opintoasiat
Opintosihteeri Kati Pasma, puh. 040 485 7112, etunimi.sukunimi(at)lappia.fi

Tutkintotilaisuudet
Sastamalan koulutuskuntayhtymä
Aikuiskoulutus, Ikaalinen
PL 36 (Mänttikuja 1), 39501 Ikaalinen
Minna Hauhia, puh. 040 839 2911, etunimi.sukunimi(at)sasky.fi

Pop & Jazz Konservatorio Lappia, Musiikkitalo

 

Lauluntekija1.jpg Lauluntekija2.jpgLauluntekija3.jpg

 Lauluntekija4.jpgLauluntekija5.jpgLauluntekija7.jpg